Thursday 5 October 2017

Flytting Gjennomsnitt Ala Kg


Review Dell Latitude E6510 Notebook Latitude notatbøkene ble utviklet for store og mellomstore bedrifter. De er derfor kontorer allroundere som avhengig av serien kan konfigureres for ulike krav. Som vanlige notatbøker, bør både E6510 (15.6quot) og E6410 (14.1quot) - serien dekke et bredt spekter av mulige applikasjonsområder uten noen spesiell spesialisering. Typisk av Dell, en rekke konfigurasjoner er mulige som vi vil diskutere i flere detaljer i de enkelte seksjonene nedenfor. Men vi kan si dette på forhånd: Vår testkandidat var utstyrt med en høy ytelse Intel Core i7 820QM CPU og et diskret profesjonelt grafikkort, nemlig en Nvidia Quadro NVS 3100M En snill SSD med 256 GB brutto kapasitet fra Samsung ble bygd inn som masseminnet. Resultatene, batterilevetid og utslippsresultater er ikke nødvendigvis de samme for modeller med forskjellige maskinvarekonfigurasjoner. Med sitt sølvdisplaylokk og ellers svarte komponenter ser vår testmodell elegant og tidløs ut. For en premie på 25 Euro, kan man også få E6510 med et rødt eller svart displaydeksel. Basenheten og displaydekslet ble forsterket med metallbiter. Displaydekslet gir dermed en fremragende trykk - og vridningsstivhet. Den stabile skjermrammen gir heller ikke noe under trykk. Bare braketten på den øvre kanten på skjermdekslet gir jevn lett trykk. Basenheten viser god vridningsstivhet. Håndflaten hviler, spesielt den rette, og høyttalergrillene gir imidlertid noe for å presse trykket. I tillegg finner man en felles merkbar svakhet på Latitude E6510: I området rundt den optiske stasjonen, gir bærbarheten merkbart trykk på både øvre og nedre sider. Samlet sett kan man være fornøyd med konstruksjonen. Du vil ikke finne noen uregelmessige hitches i komponentene. Smusspartikler samles imidlertid raskt inn i små spalter, hvorav det er mye i det indre rommet. Det lukkede batteriet derimot sitter ikke helt sikkert i saken og svinger noe. Brukeren står overfor en matt-svart overflate. Dette føles hyggelig og nesten fløyelsaktig. Metallhengslene gjør sitt arbeid godt og holder skjermen trygt i den posisjonen den er innstilt. Etter at skjermvinkelen er blitt skiftet, blir skjermen bare liten. Å åpne og lukke den bærbare datamaskinen med en hånd er ikke noe problem. Åpningsvinkelen er begrenset til rundt 170 grader, som i praksis ikke bør utgjøre noen begrensninger. To låsekroker festet til skjermen sørger for at E6510 ikke åpner utilsiktet ved transport. En sentral trykknapp gjør det enkelt å åpne transportlåsene. Når det gjelder mobilitet, må det sies at 15.6quot-maskinen ikke tilhører klassen av ultra-mobile maskiner. Målingene viser imidlertid at Latitude E6510 er en av de tynnere notatbøkene. Vi vil senere se at en flat konstruksjon ikke er strengt fordelaktig. Vekten på 2,5 kg, og bare 0,28 kg for den tynne strømadapteren, er på nedre enden. Tilkobling Med innretning og konfigurasjon av tilkoblingene. både venstre og høyre hånd kan være lykkelig. Vi kan likevel forestille at lefties ikke vil være helt fornøyd når du bruker en ekstern mus på grunn av plasseringen av ventilasjonsåpningen. Dockingsporten som er felles for bærbare bærbare datamaskiner, finnes på undersiden. Med en kompatibel dockingsløsning kan E6510 enkelt integreres i det eksisterende arbeidsmiljøet og forbedres med gode grensesnitttilbud. Vi kan nå se på grensesnittene, som er plassert direkte på saken. Fordelaktig ble både VGA og RJ-45 (LAN) overført til baksiden av E6510. Selv om den ikke er innebygd i testen vår, er den valgfrie RJ11 modemforbindelsen også funnet på baksiden. De som ikke er fornøyd med en analog bildeoverføring, kan bruke den digitale DisplayPort. som ligger i baksiden på venstre side. Det er også en USB-2.0-port og et USB-eSATA-kombinert grensesnitt. Kensington Security Slot bidrar til å hindre tyveri. I frontområdet tilbyr venstre side også et Express Card 34mm-spor og en 6-i-1 kortleser. Arbeidsområdet igjen av notisboken er dermed frigjort av plagsomme kabler. Totalt kan vår testkandidat være tilkoblet opptil 4 USB-enheter. Begge de ekstra USB-grensesnittene finner du beleilig på høyre kant på baksiden. Flytter fremover er det en SmartCard-leser. både lydgrensesnitt, FireWire (IEEE 1394) og WiFi-hovedbryterne. På forsiden er det en Modul-Bay-Slot der en ex-DVD-stasjon er funnet. Den kan enkelt åpnes, fjernes og settes inn igjen ved å trykke på den følsomme låsen direkte på stasjonen. E6510 kan også forsterkes med PC-kort. Med Intel 82577LM Gigabit Network Connection (10Mbit), kan E6510 tetheren kobles til Ethernet-nettverket. Når det gjelder WLAN-tilkobling, er det flere alternativer, enten Centrino Advanced-N 6200, Centrino Advanced-N WiMAX6250 eller Centrino Ultimate-N 6300 innebygd i testen vår, som alle er fra Intel. Alternativt kan det gjøres med en av de to interne WLAN-modulene, Dell Wireless 1501 (802.11 bgn 1X1) eller Dell Wireless 1520 (802.11 agn 2X2). I tillegg kan man E6510 sette opp med et mobilt bredbåndsmodem. Også tilbys er Dell Wireless 5620 Multi-modus HSPA-EVDO Mini-kort (Gobi 2000) med A-GPS eller Dell Wireless 5540 Multi-Mode HSPA Mini-kort med A-GPS. Det tilhørende SIM-kortsporet finnes i batteridekselet i en hvilken som helst konfigurasjon, selv på modeller uten bredbåndsmodem som vår tester. Data kan overføres med små mobile enheter som mobiltelefoner eller PDAer via Dell Wireless 375 Bluetooth 3.0. Denne modulen er også valgfri og hadde bare en premie, men ble bygget inn i vår tester. En 3 Megapixel WebCam ble integrert i den øvre skjermen. WebCam Central fra Dell tillater ikke bare å ta opp videoer, men også å ta individuelle bilder. Selv om noen justeringer kan gjøres, kommer spesielt hudfarge ut ganske dårlig. Men man er sikkert godt rustet til videokonferanser. Microsoft Windows 7 Professional 32bit ble forhåndsinstallert på E6510 testet vi. Brukeren kan også velge her. Ved siden av en nedgradering til XP, inkluderer andre alternativer Windows 7 Professional eller Ultimate både i 32-biters eller 64-biters variasjoner. Våre testere var utstyrt med fire gigabyte minne (RAM). Fra det er bare 3,18 GB ekte minne tilgjengelig med 32-bits versjonen fra Windows 7 Professional. Hvis man velger et 64-biters operativsystem, kan hovedminnet fysisk ved hånden brukes mye mer effektivt, for ikke å nevne en mulig RAM-oppgradering. Bruken av et 32-biters operativsystem er imidlertid for eksempel begrunnet dersom ingen 64-bits drivere var tilgjengelige for de eksterne enhetene som var til stede. Heldigvis finnes det ulike datamedier i testerens boks. Delta i festen er en gjenopprettings-DVD for operativsystemet, en driver og verktøy DVD og de forhåndsinstallerte applikasjonene samt Roxio Creator også på DVD. Men disse må tilsynelatende bestilles separat i USA. Ved siden av Kensington Security Slot nevnt ovenfor har E6510 også en ytterligere sikkerhetsfunksjon, nemlig en fingeravtrykksleser. Den har et ganske uvanlig sted inne på høyre side av tastaturet. Den må konfigureres ved første bruk via Dell ControlPoint-sikkerhetsbehandling. Deretter kan passordinnganger erstattes med en skanning av fingeravtrykk. Dell tilbyr også muligheten til en FIPS-fingeravtrykksleser med en høyere sikkerhetsstandard på E6510. Når det gjelder ytterligere sikkerhetsfunksjoner, er det en integrert Trusted Platform Module (TPM) 1.2, samt en integrert SmartCard Reader eller mer spesifikt en quotContactless Smart Card Readerquot. Her representerer E6510 de samme alternativene som tilbys på den mindre E6410. Når det gjelder de tilbudte garantiene, er det ex-arbeidet 3 år på synetjeneste neste arbeidsdag. I tillegg kan ulike verdiskapende tjenester (ulykkesforsikring, datarestaurering.) Også bestilles. Input Devices Etter å ha endret språkinnstillingene i innstillingen, utgjorde det amerikanske tastaturoppsettet til vår tester ingen problemer, i hvert fall når det gjelder berøringstrykk. Annet enn det, tilbyr tastaturet nemlig et standardoppsett med en rett fremtastende gruppering. En tysk layout er selvsagt konfigurerbar. E6510 har også direkte tastaturbelysning. De mekaniske egenskapene til nøklene, vennligst med en relativt lang slagavstand og et klart trykkpunkt. Typing av støy forblir også innenfor grunn. Dessverre gir understrukturen, spesielt i midten av tastaturet, noe under energisk skriving. Man finner bare noen få ekstra nøkler på Latitude E6510. Disse er bare der for å kontrollere volum og mute funksjon. Til venstre på bryteren er også en utskriftsknapp. Dette har ingen funksjon på operativsystemet som tilbys. Hvis maskinen er slått av, kan Quotitude Onquot startes, et Instant On-operativsystem som skal muliggjøre rask tilgang til ulike data. De brede margene til høyre og venstre på tastaturet ble brukt til høyttalerne. Men hvis kontormaskinen brukes mye for numeriske oppføringer, ville et eget numerisk tastatur være å foretrekke. Touchpad har en fin, matt overflate med gode glidegenskaper. Takket være dette kan musepekeren styres nøyaktig. Avhengig av hvilke preferanser kan du bla enten via de to visuelt markerte rullebjelkene eller med Multi-Touch manøvrer. De forskjellige bevegelsene kan konfigureres i musedriveren og slås av hvis det er nødvendig. På samme måte som med pekefeltet, kan musepekeren også styres med sporet. De tilsvarende tastene er feid og er feilfri. Maksimum: 318 cdmsup2 Gjennomsnitt: 271,6 cdmsup2 Lysstyrkefordeling: 73 Kontrast: 598: 1 (Svart: 0,51 cdmsup2) Den innebygde skjermen på testen vår oppnådde svært gode målte verdier. Vi testet en maksimal lysstyrke på 318 cdm i det nedre midterste segmentet på skjermen. Men lysstyrken faller høyere opp og spesielt sterk ved kantene. Den minimale lysstyrken ble målt der ved maksimal belysning på bildetes øvre område. Den gjennomsnittlige lysstyrken på 272 cdm overgikk likevel klart 200 cdm-merket. Den gjennomsnittlige belysningen på 73 var derfor av liten betydning. På grunn av den høye lysstyrken, er ingen åpenbare uoverensstemmelser i belysningen synlige for det blotte øye. Sammen med det lave svarte nivået på bare 0,51 cdm. skjermen oppnådde et enestående nivå av kontrast ved 598: 1. Motiverende, fargene virker godt kontrast og livlige til tross for matt overflate på skjermen. Takket være lysstyrken på skjermen, kombinert med en anti-refleksoverflate, er det ikke mulig å bruke ute uten problemer under noen værforhold. E6510 skiller seg ikke fra flertallet av notatkonkurransen når det gjelder synsvinkler. Mens det stabile arbeidsområdet kommer opp ganske begrenset vertikalt, har det seg en generøs måte horisontalt. Vertikalt, bortsett fra den vanlige dimmen når du ser ovenfra og overeksponering fra under, kan man også raskt merke fargeendringer. Ifølge våre målinger er sRGB-fargeplassen ganske godt dekket av panelet som er installert, slik det kan sees på bildene nedenfor. I sammenligning med den mindre E6410 vi testet, kommer E6510 opp betydelig bedre. Men det henter ikke Thinkpad W510 fra Lenovo eller til og med Dell XPS 16 med RGB-LED-skjerm. Kontrollmålingene ble utført med vårt Spyder 3 Elite Colorimeter. Følgende er flere visualiseringer av målingene som utføres: Tilsvarende gjennomsiktige fargerom for sammenligninger er hver markedsført med (t). Ytelse Latitude E6510 er basert på QM57 Express-brikkesettet fra Intel, som støtter ulike prosessorer fra Core i-familien. I Dells onlinekonfigurasjonsverktøy kan man velge mellom Core i5-prosessorer og Core i7-prosessorer opp til i7-820QM. Vår testkandidat tilbyr det høyeste utstyrsnivået når det gjelder CPU, det vil si Core i7 820QM (-gt Produsent). Det er derved en innfødt quad-kjerneprosessor produsert under kodenavnet Clarksfield-sitat i 45mm litografi. Takket være hyperthreading kan opptil 8 tråder håndteres samtidig. Med Turbo-Boost-teknologien kan klokkehastighetene til den enkelte kjernen moduleres i henhold til deres respektive ytelseskrav og individuelle kjerner kan overklokkes. Du kan lese mer detaljer om Clarksfield-prosessorene i vår omfattende gjennomgang. I motsetning til Arrandale Core i-prosessorene tilbyr Clarksfield-prosessorene ikke en integrert grafikkbrikke. Man har derfor ikke noe valg på dette på toppmodellen. Men hvis man velger en modell utstyrt med Arrandale CPU. da tilbys CPU-integrert GMA HD-grafikkbrikke. På disse modellene kan man således velge mellom en konfigurasjon med GMA HD eller Quadro NVS 3100M fra Nvidia. Den øverste modellen med i7-Quad CPU er i kontrast bare tilbys med Quadra NVS 3100m. Dette er dermed et profesjonelt grafikkort for nybegynnere. Det betyr at føreren ble optimalisert med hensyn til stabilitet og kompatibilitet. På testeren jobber de med en klokkeslett på 606 MHz og en minneshastighet på 790 MHz og er utsmykket med 512 MB DDR3. Selv om dette frittstående grafikkortet har høyere ytelse enn integrerte grafiske chips ala Graphics Media Accelerator HD, bør ikke enestående 3D-ytelse forventes. Hvordan Nvidia Quadro 3100M er plassert blant andre mobile grafikkort finner du i vår referanseliste. Systeminformasjon Dell Latitude E6510 Et hovedminne på 4 GB komplimenterer konfigurasjonen. Dell tilbyr E6510 med maksimalt 8 GB RAM. Brutto kapasiteten ble delt på to 2 GB moduler hvor begge RAM-sporene er opptatt. En oppgradering av hovedminne ville i det minste kreve en endring i et 64-biters operativsystem. Cinebench R10 Rendering Single 32Bit I CineBench R10 testen. E6510 testet oppnådde 3075 poeng i single-rendering, 8341 poeng i mutli-rendering og 3091 poeng i OpenGL-testen (32-bit). Det er derfor på Lenovos arbeidshest, Thinkpad W510 (Core i7 820QM, NVIDIA Quadro FX 880M, 4 GB RAM, 7200 Umin HDD). I PCMark Vantage Test. den bærbare datamaskinen fikk en total score på 7382 poeng. Det er bare litt mindre enn Elitebook 8540 (620M, Quadro FX 880M), som oppnådde 7519 poeng. Thinkpad W510 nevnt ovenfor fikk 5857 og ble dermed klart overgått. Fremfor alt bidrar den raske SSD og dermed gode HDD-poengsummen til denne testen til å gjøre dette meget gode resultatet mulig. Quadro NVS 3100M grafikkort installert er et grafikkort av det nedre mellomområdet. Som sådan fikk den 10531 poeng i 3DMark03, 7042 poeng i 3DMark05, 3257 poeng i 3DMark06 og til slutt bare 1135 poeng i 3DMarkVantage-referansene. På Thinkpad W510 med betydelig sterkere grafikk. E6510 kommer ikke engang i nærheten. Som forventet, er det mye mer på notatbøker med samme grafikkortskonfigurasjon som Thinkpad T410 og T510. begge med Core i5 620M CPU. Dette ble også bekreftet i Shading Test fra Cinebench R10. Således, mens den grafiske ytelsen er høyere enn på modeller som bruker integrerte GMA HD grafiske chips, er det ikke en håndtering av en høyverdig CAD-maskin. 3DMark 2001SE Standard Selvfølgelig bidrar ytelsen til det brukte masseminnet betydelig til det totale ytelsen til et datasystem. Brukeren er også her bortskjemt av valg. Blant tilbudene er 7200 Umin harddrives med opp til 500 GB, de med 5400 Umin rotasjonshastighet med opptil 160 GB, krypterte 7200er harddisker med opptil 250 GB samt Solid State-disker med opptil 256 GB. Ulike alternativer tilbys avhengig av landet. E6510 vi testet, fikk også den beste konfigurasjonen med Samsung SSD PM800 2. En fri-fall-sensor på hovedkortet beskytter den mekaniske disken mot tap av data på grunn av hjernerystelse. Som SSDer kommer ut uten mekaniske deler, har disse en fordel uansett. De jobber også mye raskere enn standard harddrives. En detaljert sammenligning mellom SSD og HDD-er finner du i vår omfattende sammenligningstest. En ytterligere masseminnesenhet finnes i Ultra-Bay-ex-arbeidet: en DVD-stasjon. Nærmere bestemt er det en CDDVDW TS-U633F fra TSSTcorp. Samsung SSD 800 Series 2 Overføringshastighet Minimum: 69,9 MB Overføringshastighet Maksimum: 130.3 MB Overføringshastighet Gjennomsnitt: 101,3 MBs Tilgangstid: 0,3 ms Bursthastighet: 55,3 MBs Latitude E6510 ble utviklet som en maskin for forretningsapplikasjoner og dataspill absolutt ikke tilhører sine primære funksjoner. For å få en bedre ide om grafikkytelsen i praksis, utførte vi likevel to dataspill på den. Som forventet kan moderne 3D-intensive dataspill kun spilles flytende på lave grafiske detaljer og oppløsninger. Det faktum at rammene er lavere enn for sammenlignbare notatbøker, som vist i Quadro NVS 3100M, kan skyldes overdreven oppvarming under belastning og mulig gasspjelding. Ytterligere informasjon om spillytelsen til de enkelte grafikkortene finner du i rubrikkens tittel. Hvor spillene går jevnt på notatbøker, grafikkort. Colin McRae: DIRT 2 (2009) E6510 ved tomgang kjører relativt stille med maksimalt 34,3 dB (A ). Det er sjelden at viften starter opp i flere minutter. Under belastning kan maskinen bli ganske høy med opptil 44,6 dB (A). Fordi SSD ikke har noen mekaniske deler, forblir det selvfølgelig praktisk talt uhørlig. Systemstøy fra DVD-stasjonen forblir også innenfor grunn. 28,7 28,7 34,3 dB (A) min:, med:, maks: (15 cm avstand) Mindre behagelig er varmenes utvikling. Man vil sannsynligvis ønske å arbeide med en venstrehåndet ekstern mus, da varm luft kontinuerlig blåser ut av ventilasjonskanalen, selv i tomgang. I det minste uten vesentlig belastning i kontorbruk forblir de målte temperaturverdiene fortsatt under kroppstemperatur på maksimalt 35,5 grader Celsius i den venstre bakkvadranten Maskinen varmer opp raskt under økt belastning. Etter en times lang stresstest, der Furmark Stability Test og prime95 kjøres samtidig, nådde undersiden nesten 50 grader Celsius i flekker. Varmeutviklingen stopper heller ikke på oversiden. I området rundt tastaturet testet vi rundt 40 grader, og berøringsplaten og høyre håndledsstøttene føles ganske varme. Den tynne strømadapteren blir veldig varm under belastning og har maksimalt 79,9 grader Celsius i stresstest. Hvorfor dette er slik, vil bli forklart i avsnittet om nåværende forbruk. De interne komponenter, CPU og grafikkort oppvarmes også betydelig. Grafikkortet når snart en temperatur på 80 grader Celsius og prosessorkjernen 85 grader Celsius. Klokeringshastigheten til prosessorkjernene må derfor kontinuerlig spyles. noe som kan føre til tap i ytelse. For å redusere ytterligere temperaturstigning, bør man sørge for at man ikke bruker E6510 på myke overflater. Det er her ulempen med den tynne kassen gjør seg selv vist som luftcirkulasjonen er begrenset på grunn av romhensyn. Begge høyttalerne er funnet til venstre og rett ved siden av tastaturet. Lyden er anstendig for et kontor laptop. Som det kan forventes på en hvilken som helst maskin uten subwoofer, er den imidlertid ikke veldig full av base. Selv ved maksimalt volum som er nødvendig for innendørs bruk, forblir lyden ubrudd og buzzfri. Batterilevetid Den medfølgende 6-celle litiumionbatteriet har en kapasitet på 60 Wh. Dette er nok for en kjøretid på fire timer i beste tilfelle, det vil si at WiFi-modulene er slått av, minimal lysstyrke og energisparemodus på. Dette resultatet ble oppnådd ved å bruke lesertestene til BatteryEater Tool. Under belastning med profil quothigh-performancequot, dvs. maksimal lysstyrke og forbrukere, synker kjøretiden til bare en time. Belastningsscenariet ble simulert med BatteryEater Classic-testen. Vi kommer nå til kjøretidene som forventes i virkelige scenarier. DVD-testen ble også kjørt med høyytelsesprofilen og maksimal lysstyrke. Med bare en og en halv time er kjøretiden litt for kort form for de fleste Hollywood-filmer. Og til slutt i WLAN-testen. som vi fjernet Internett via WLAN med middels lysstyrke og med energisparingsprofilen, ble vi tvunget til å ta en pause etter to og en halv time da batteriet var tomt. Med en premie på 65 Euro (79) kan man også bestille et 90 Wh batteri. Man bør forvente en ekstra 50 løpstid med dette. Ved å bruke et ekstra batteri i Ultra-Bay-sporet, får man en ekstra forlengelse til kjøretiden uten strømforsyning. Inaktiv (uten WLAN, min lysstyrke) I typisk Dell-mote kan den elegante Latitude E6510 konfigureres til brukerens personlige behov så langt som mulig. I tillegg til optikken til skjermdekslet, kan den potensielle kjøperen velge mellom et bredt spekter av mulige alternativer. Når det gjelder maskinvare, hadde vi i våre hender en toppmodell der både prosessoren og grafikkortet representerte den høyeste ytelsen til komponentene som tilbys for E6510. Det eneste området der denne strategien ikke ble fulgt gjennom, er hovedhukommelsen med bare fire GB i kombinasjon med et 32-biters operativsystem innebygd. Som forventet aktiverte denne maskinvarekonfigurasjonen meget god applikasjon og prosessytelse. Det dedikerte grafikkortet, en nVidia Quadro 3100M. er virkelig et lavmidrisk grafikkort. Også som forventet kan moderne 3D-tunge spill kun spilles flytende på lavere innstillinger. Likevel er dataspill ikke en av de tiltenkte bruksområdene til E6510. Quadro 3100M er snarere et forretningskort som har en driver optimalisert for kompatibilitet og stabilitet. Med en tynn og ikke for tung 15,6 incher, kan man forestille seg at det er en mobil arbeidsapparat til en viss grad. Men i virkeligheten er arbeidet for langt fra et stikkontakt sterkt hindret av batterilevetiden med 60 Wh-standardbatteriet. For alle som finner batteriets kjøretider er for kort, kan en ekstra 90 W batteri og et ekstra batteri til Ultra-Bay-sporet få en premie. En forbedring av kjøretidene kan selvsagt også oppnås ved å velge lavere ytelse komponenter som GMA HD grafikkort og en i5-CPU. Avhengig av de valgte alternativene, er kommunikasjonskonfigurasjonen også god til utmerket. Den lyse og matte skjermen viser seg å være en stor fordel for maskinen når det gjelder bruk av den utendørs. Full-HD-panelet dekker sRGB-fargeplassen godt, og tilbyr den beste skrivebordsstørrelsen. Den største ulempen ved maskinutstyret som vi testet viste seg i form av varmeutvikling. Professorens kjerner må bli smurt i vår stresstest for å forhindre overoppheting. Touchpad, tastatur og høyre håndledsstøtte kan bli ganske varme. Ventilasjonskanalen på venstre side skyver ut en konstant strøm av varm til varm luft og gjør det mulig å arbeide med en ekstern mus ubehagelig for venstrehåndere. Latitude E6510 er rettet mot mellomstore og store bedrifter. Den passer godt til forretningsbruk rundt kontoret. Selv modellene med det frittstående grafikkortet er ikke ment for ekstremt grafiske intensive applikasjoner som CAD. Precision M4500 arbeidsstasjon er det riktige valget her. Alt i alt er notisboken en bedre anbefaling med en dual core CPU som ville gjøre begrensningene vi så i form av oppvarming og strømforbruk mindre av et problem. Lignende bærbare datamaskiner Test Bibliothek Sammenlign priserMacronutrients Noen få år blir karbohydrater forsvømt som offentlig fiende nummer én og er anklaget for å være roten til fedme, diabetes, hjertesykdom og mer. Carb-bashers shun yoghurt og frukt og fyll på bun-less cheeseburgers. I stedet for bønner spiser de bacon. De spiser på toppen av pizza og kaster skorpen i søppelet. De så kraftig unngår karbohydrater og tuter ut en liste over deres ondskap at de kan frykte maten. Vær trygg på at du kan og bør spise karbohydrater. Faktisk er mye av verden avhengig av karbohydrater som deres viktigste energikilde. Ris er for eksempel en stift i Sørøst-Asia. Den karbohydratrike potet var så viktig for Irlands folk at da blight ødela potetavlingen på midten av 1800-tallet, ble mye av befolkningen utslettet. Hva er karbohydrater Den grunnleggende strukturen av karbohydrater er et sukkermolekyl, og de er klassifisert av hvor mange sukkermolekyler de inneholder. Enkel karbohydrater: Enkelte karbohydrater, vanligvis referert til som sukkerarter, er naturlig til stede i frukt, melk og andre ubehandlede matvarer. Plantekarbohydrater kan raffineres til bordsukker og sirup, som deretter tilsettes matvarer som brus, desserter, søte yoghurt og mer. Enkelte karbohydrater kan være enkelsukkermolekyler kalt monosakkarider eller to monosakkarider som blir kalt disakkarider. Glukose, en monosakkarid, er det rikeste sukkermolekylet og er den foretrukne energikilden for hjernen. Det er en del av alle disakkarider og den eneste komponenten av polysakkarider. Fructose er et annet vanlig monosakkarid. To vanlige disakkarider i mat er sukrose, vanlig bordsukker og laktose, kilden til hyppig gass og oppblåsthet som noen opplever fra å drikke melk. Komplekse karbohydrater: Komplekse karbohydrater er noen som inneholder mer enn to sukkermolekyler. Korte kjeder kalles oligosakkarider. Kjeder av mer enn ti monosakkarider knyttet sammen kalles polysakkarider. De kan være hundrevis og til og med tusenvis av glukose molekyler lenge. Måten glukosemolekylene knytter sammen gjør dem fordøyelige (stivelse) eller ikke fordøyelige (fiber). Polysakkarider inkluderer følgende. Stivelse er en serie av lange kjeder med bundet glukose molekyler. Dens lagringsform for glukose for korn, knoller og belgfrukter og brukes under plantene vekst og reproduksjon. Fiber er også lange kjeder av glukose molekyler, men de er bundet på en måte vi ikke kan fordøye. Glykogen er lagringsformen for glukose hos mennesker og andre dyr. Det er ikke en diettkilde for karbohydrater fordi den raskt blir brutt ned etter at et dyr er slaktet. Enten de er fra en deig bagel, en sukkerholdig cola eller et fiberrikt eple, er karbohydrater hovedoppgave å gi kroppen din energi. Fra hver av disse kildene og andre gir karbohydrater deg 4 kcalsgram. Karbohydrater er drivstoff. Glukose er det primære drivstoffet for de fleste cellene og er den foretrukne energien for hjernen og nervesystemet, de røde blodcellene og moderkaken og fosteret. Når glukose kommer inn i cellen, konverterer en rekke metabolske reaksjoner den til karbondioksid, vann og ATP (adenosintri-fosfat), energien i cellen. Hvis du har mer tilgjengelig glukose enn kroppen din trenger for energi, vil du lagre glukose som glykogen (glykogenese) i lever - og skjelettmuskulaturen. Når blodsukker faller, som det gjør når du sover eller faster, vil leveren bryte ned glykogen (glykogenolyse) og slippe ut glukose i blodet. Muskelglykogen brenner din aktivitet. Kroppen kan lagre bare en begrenset mengde glukose, så når glykogenbutikkene er fulle, lagres ekstra glukose som fett og kan brukes som energi når det trengs. Karbohydrater spare protein. Hvis du går uten å spise for en lengre periode eller bare bruker for lite karbohydrat, vil glykogenbutikkene raskt avta. Kroppen din vil ta protein fra kostholdet ditt (hvis tilgjengelig), skjelettmuskler og organer og konvertere aminosyrene til glukose (glukoneogenese) for energi og for å opprettholde normale blodsukkernivåer. Dette kan forårsake muskel tap, problemer med immunitet og andre funksjoner av proteiner i kroppen. Det er så kritisk det er å opprettholde normale blodsukkernivåer for å mate deler av kroppen din og hjernen din. Karbohydrater forhindrer ketose. Selv når fett brukes til drivstoff, trenger cellene litt karbohydrat for å bryte det helt ned. Ellers produserer leveren ketonlegemer, som til slutt kan bygge opp til usikre nivåer i blodet som forårsaker en tilstand som kalles ketose. Hvis du noen gang har lagt merke til lukten av aceton eller neglelakkfjerner på pusten av en lavkarbo dieter, har du likt effekten av ketose. Ketose kan også føre til at blodet blir for surt og at kroppen blir dehydrert. Karbohydrater, protein og fett er makronæringsstoffer, noe som betyr at kroppen krever dem i relativt store mengder for normal funksjon. Anbefalt kosttilskudd (RDA) for karbohydrater for barn og voksne er 130 gram og er basert på gjennomsnittlig minimumsmengde glukose som brukes av hjernen. 1 Det akseptable makronæringsdistributionsområdet (AMDR) for karbohydrater er 4565. Hvis du for eksempel spiste 1600 kcal per dag, går det akseptable karbohydratinntaket fra 180 gram til 260 gram. De fleste amerikanske voksne bruker omtrent halvparten av sine kalorier som karbohydrater. Dette faller innenfor AMDR, men dessverre velger de fleste amerikanere ikke sine karbohydratholdige matvarer klokt. Mange merker komplekse karbohydrater så bra og sukker så ille, men karbohydrathistorien er mye mer kompleks enn det. Begge typer gir glukose gjennom fordøyelse eller metabolisme, både arbeid for å opprettholde blodsukkeret gir begge samme kalorier, og både beskytter kroppen mot proteinbrudd og ketose. Næringsdensiteten til matenes valg er langt mer kritisk. For eksempel gir friske kirsebær rikelig sukker, og saltkrekker gir bare komplekse karbohydrater. Få ville hevde at høyt bearbeidede kjeks er mer næringsrike enn friske kirsebær. Lagt sukker: Amerikanerne spiser bare 42 av den anbefalte mengden frukt og 59 av den anbefalte vegetabilske mengden. Vi spiser kun 15 av de anbefalte porsjoner av fullkorn, men 200 av de anbefalte porsjoner av raffinerte korn. 2 amerikanere over-forbruker tilsatt sukker, som utgjør 16 av de totale kaloriene i det amerikanske kostholdet. Nesten 60 tilsatte sukker kommer fra brus, energidrikker, sportsdrikker, fruktdrikker og kornbaserte desserter som kaker, kaker og brownies. 3 Problemet med tilsatt sukker er at de ikke kommer pakket med en overflod av næringsstoffer som et stykke frukt og et glass melk gjør. Av denne grunn kaller mange folk tomme kalorier. Glykemisk indeks: Noen ganger ser folk til den glykemiske indeksen (GI) for å evaluere helsemessigheten av karbohydratrike matvarer, men dette forenkler også god ernæring. GI rangerer karbohydratholdige matvarer fra 0 til 100. Denne poengsummen indikerer økningen i blodsukker fra en enkelt mat som inneholder 50 gram karbohydrat i forhold til 50 gram ren glukose, som har en GI-score på 100. Matvarer som langsomt fordøyes og absorbert - som epler og noen kli korn - trickle glukose inn i blodet ditt og har lave GI score. Høy GI matvarer som hvitt brød og cornflakes blir raskt fordøyd og absorbert, oversvømmer blodet med glukose. Research regarding the GI is mixed some studies suggest that diets based on low GI foods are linked to lower risks of diabetes. obesity and heart disease, but other studies fail to show such a link. Many factors influence a foods GI score, including: The degree of ripeness of a piece of fruit (the riper the fruit, the higher the score) The amount and type of processing a food has undergone Whether the food is eaten raw or cooked The presence of fat, vinegar or other acids All of these factors complicate the usefulness of the GI. Additionally, many high-calorie, low-nutrient foods such as some candy bars and ice creams have desirable GI scores, while more nutritious foods like dates and baked potatoes have high scores. Its important to recognize that the healthfulness of a food depends largely on its nutrient density, not its type of carbohydrate or its GI score. Proponents of low-carbohydrate diets are incensed by the RDA and AMDR for carbohydrates. Nutrition experts are trying to kill us, they argue and claim that carbohydrates have made us overweight. However, research supports that diets of a wide range of macronutrient proportions facilitate a healthy weight, allow weight loss and prevent weight regain. The critical factor is reducing the calorie content of the diet long-term. 4 5 Fiber Needs: If we shunned all carbohydrates or if we severely restricted them, we would not be able to meet our fiber needs or get ample phytochemicals, naturally occurring compounds that protect the plant from infection and us from chronic disease. The hues, aromas and flavors of the plant suggest that it contains phytochemicals. Scientists have learned of thousands of them with names like lycopene, lutein and indole-3-carbinol. Among other things, phytochemicals appear to stimulate the immune system, slow the rate at which cancer cells grow, and prevent damage to DNA. All naturally fiber-rich foods are also rich in carbohydrates. The recommended intake for fiber is 38 grams per day for men and 25 grams per day for women. The usual fiber intake among Americans, however, is woefully lacking at only 15 grams daily. Perhaps best known for its role in keeping the bowels regular, dietary fiber has more to brag about. Individuals with high fiber intakes appear to have lower risks of coronary heart disease, stroke, hypertension. diabetes and obesity. 6 Fiber-rich foods are protective against colorectal cancer 7. and increasing fiber intakes improves gastroesophageal reflux disease and hemorrhoids. 6 Some fibers also lower blood cholesterol and glucose levels. Additionally, fibers are food for the normal (healthy) bacteria that reside in your gut and provide nutrients and other health benefits. To boost your fiber intake, eat fruits, vegetables, whole grains and beans frequently. Fiber Content of Selected Foods Beans (navy, pinto, black, lima etc), 12 cup: 6.2 9.6 g 100 Bran cereal, 13 cup: 9.1 g Pear, medium: 5.5 g Whole-wheat English muffin, 1: 4.4 g Raspberries, 12 cup: 4.0 g Sweet potato with skin, medium: 3.8 g Apple with skin, 1 medium: 3.6 g Orange, medium: 3.1 g Potato with skin, 1 medium: 3.0 g Broccoli, cooked, 12 cup: 2.6 2.8 g Source: Dietary Guidelines for Americans, 2011 (Appendix 13) Carbohydrates are critical sources of energy for several body systems. Nourish your body and help shield yourself from chronic disease by getting most of your carbohydrates from fruits, whole grains, legumes, milk and yogurt. Limit added sugars and heavily processed grains. Whats for dinner In the U. S, this question is usually answered with some type of meat like pot roast, chicken, salmon or meatloaf. Meat, because its rich in protein, is usually central to the meal, and vegetables and grains are frequently the afterthought. This may give the impression that a meal isnt complete without meat and that we need lots of meat or protein for good health. The truth is, most Americans eat much more protein than their bodies require. And even if you choose to eat no meat at all, you can still meet your protein needs. Proteins in the Body Like carbohydrates and lipids, proteins are one of the macronutrients. Though protein provides your body with 4 kcals per gram, giving you energy is not its primary role. Rather, its got way too many other things going on. In fact, your body contains thousands of different proteins, each with a unique function. Their building blocks are nitrogen-containing molecules called amino acids . If your cells have all 20 amino acids available in ample amounts, you can make an infinite number of proteins. Nine of those 20 amino acids are essential, meaning you must get them in the diet. Some proteins are enzymes. Enzymes speed up chemical actions such as the digestion of carbohydrates or the synthesis of cholesterol by the liver. They increase the rate of chemical reactions so much that not having them because of a genetic defect can be catastrophic. Some proteins are hormones. Hormones are chemicals that are created in one part of the body and carry messages to another organ or part of the body. For example, both glucagon and insulin are hormones that are made in the pancreas and travel throughout the body to regulate blood glucose. Some proteins provide structure. The protein collagen gives structure to bones, teeth and skin. Hair and nails depend on keratin. Some proteins are antibodies. Without adequate protein, your immune system cannot properly defend you against bacteria, viruses and other invaders. Antibodies are the blood proteins that attack and neutralize these invaders. Proteins maintain fluid balance. Fluid is present in many compartments of your body. It is within the cells (intracellular fluid), in the blood (intravascular fluid) and between the cells (interstitial fluid). Fluids also flow between these spaces. Its the proteins and minerals that keep them in balance. Proteins are too large to pass freely across the membranes separating the compartments, but since proteins attract water, they act to maintain proper fluid balance. If your protein intake is too low to maintain normal blood protein levels, fluid will leak into the surrounding tissues and cause swelling called edema. Proteins transport nutrients and other compounds. Some proteins sit inside your cell membranes pumping compounds in and out of the cell. Others attach themselves to nutrients or other molecules to transport them to distant parts of the body. Hemoglobin, which carries oxygen, is one such protein. Proteins maintain acid-base balance. Blood that is too acidic or too alkaline will kill you. Fortunately, the body regulates its acid-base balance very tightly. One mechanism uses proteins as buffers. Proteins have negative charges that pick up positively charged hydrogen ions when conditions are too acidic. Hydrogen ions can then be released when the blood is too alkaline. To illustrate the dire consequences of an acid-base imbalance, think about what happens to proteins in an environment too acid or alkaline. They get denatured which changes their shape and renders them useless. Hemoglobin, for example, would not be able to carry oxygen throughout your body. Protein is a back up source of energy. With so many jobs, you can see why protein is not used as a primary source of energy. But rather than allowing your brain to go without glucose in times of starvation or low carbohydrate intake, the body sacrifices protein from your muscles and other tissues or takes it from the diet (if available) in order to make new glucose from amino acids in a process called gluconeogenesis. Bodybuilders drink protein shakes for breakfast and after working out. Dieters with no time to stop for lunch grab protein bars. Are these strategies necessary for optimal strength building and weight loss Probably not. Proteins in the body are constantly broken down and re-synthesized. Our bodies reuse most of the released amino acids, but a small portion is lost and must be replaced in the diet. The requirement for protein reflects this lost amount of amino acids plus any increased needs from growth or illness. The Recommended Dietary Allowance (RDA) for protein for adults is 0.8 gkg of body weight. Because of their rapid growth, infants have the highest RDA for protein at 1.5 gkg of body weight. The RDA gradually decreases until adulthood. It increases again during pregnancy and lactation to a level of 1.1 gkg. The RDA for an adult weighing 140 pounds (63.6 kg) is a mere 51 grams of protein, an amount many of us consume before mid-afternoon. Physical Activity. The RDA remains the same regardless of physical activity level. There is some data, however, suggesting that both endurance and strength athletes have increased protein needs compared to inactive individuals. Endurance athletes may need as much as 1.4 gkg, and strength athletes may require as much as 1.7 gkg. 8 A bodybuilder weighing 200 pounds (90.9 kg) may then need as much as 155 grams protein. Age. The Acceptable Macronutrient Distribution Range (AMDR) for protein for men and women age 19 and older is 1035 of total calories. For children age 4 and over, it is 1030, and for younger children, the range is 520. For an adult consuming 1600 kcals per day, the acceptable protein intake ranges from 40140 grams per day, an amount easily met. Consider the 200-pound bodybuilder whose protein needs are approximately 155 grams per day. With energy needs approximately 4500 kcals per day, his protein needs are only 14 of his total calorieswell within the AMDR. With his energy needs so great, however, his diet will need careful planning. If he requires engineered foods such as bars and shakes, it will most likely be to meet his energy needs rather than his protein needs. One population that needs special attention is the elderly. Though the RDA for older adults remains the same as for younger adults, some research suggests their needs may be 1.2 gramskg body weight in order to prevent the common muscle loss and osteoporosis that come along with aging. 9 Though this doesnt require the elderly to eat large servings of food, they frequently have poor appetites and dental problems that make chewing difficult. Helping them meet their nutritional needs may take a little creativity and perseverance. Vegetarian Diets. People become vegetarian for a variety of reasons including religious beliefs, health concerns, and a concern for animals or for the environment. Oftentimes, How can I get my protein is the first question asked when people discuss their choice for vegetarianism. Yes, in the typical American diet, most of our protein comes from animal foods. It is possible, however, to meet all of your protein needs while consuming a vegetarian diet. You can even eat adequate protein on a carefully planned vegan diet - a diet that excludes all animal products, including eggs and dairy. When you think of protein, like most people, you probably think of beef, chicken, turkey, fish and dairy products. Beans and nuts might come to mind as well. Most foods contain at least a little protein, so by eating a diet with variety, vegetarians and vegans can eat all the protein they need without special supplements. This list illustrates the amount of protein found in common foods that may be included in your diet. Approximate Protein Content of Selected Foods A complete protein includes all of the essential amino acids. Complete proteins include all animal proteins and soy. Incomplete proteins lack one or more essential amino acids. Beans, nuts, grains and vegetables are incomplete proteins. Previously, registered dietitians and physicians advised vegetarians to combine foods that contained incomplete proteins at the same meal to give the body all the necessary amino acids it needed at one time. Today we know this is unnecessary. Your body combines complementary or incomplete proteins that are eaten in the same day. 10 If you eat a variety of foods, you will meet your protein needs. Recreational athletes rarely need protein supplements. Professional athletes should consult a registered dietitian (RD) who is also a Certified Specialist in Sports Dietetics (CSSD). If you are vegetarian or vegan, its wise to see a registered dietitian for careful planning of your diet to meet not just your protein needs, but other nutrients as well. It all started in the 80s. Doctors, nutritionists and public health officials told us to stop eating so much fat. Cut back on fat, they said, to lose weight and fend off heart disease among other ills. Americans listened, but that didnt improve our food choices. Rather, low-fat food labels seduced us, and we made pretzels and fat-free, sugar-rich desserts our grocery staples. Today we know to focus on the quality of the fat instead of simply the quantity. Fats in the Body Say NO to very low-fat diets. Why Many people find them limiting, boring, tasteless and hard to stick to. And because fat tends to slow down digestion, many low-fat dieters fight hunger pangs all day or eat such an abundance of low-fat foods that their calorie intake is too great for weight loss. Dietary fat has critical roles in the body. Each gram of fat, whether its from a spoon of peanut butter or a stick of butter, provides 9 kcals. This caloric density is a lifesaver when food is scarce and is important for anyone unable to consume large amounts of food. The elderly, the sick and others with very poor appetites benefit from high-fat foods. Because their tiny tummies cant hold big volumes, small children too need fat to provide enough calories for growth. Fats are an energy reserve. Your body can store just small amounts of glucose as glycogen for energy, but you can put away unlimited amounts of energy as fat tissue. This is a problem in our world of excess calories, but was necessary in earlier times when food was scarce. Youll use this stored energy while youre sleeping, during periods of low energy intake and during physical activity. Fats provide essential fatty acids (EFA). Fatty acids differ chemically by the length of their carbon chains, the degree of saturation (how many hydrogen atoms are bound to carbon) and the location of carbon-carbon double bonds. These are critical differences that give each fatty acid unique functions. Our bodies are amazing machines capable of producing most of the needed fatty acids. There are two fatty acids that it cannot make at all, however. They are called LA (linoleic acid) and ALA (alpha linolenic acid). This makes LA and ALA essential, meaning they must be obtained through the diet. In the body, fatty acids are important constituents of cell membranes, and they are converted to chemical regulators that affect inflammation, blood clotting, blood vessel dilation and more. Clinical deficiencies are rare. A deficiency of LA is usually seen in people with severe malabsorption problems. Its symptoms are poor growth in children, decreased immune function, and a dry, scaly rash. In the few cases of ALA deficiency that doctors and researchers are aware of, the symptoms were visual problems and nerve abnormalities. Fats carry fat-soluble nutrients. Dietary fats dissolve and transport fat-soluble nutrients. such as some vitamins and also disease-fighting phytochemicals like the carotenoids alpha - and beta-carotene and lycopene. To illustrate, researchers were able to detect only negligible amounts of absorbed carotenoids in the blood of individuals who had eaten a tossed salad with fat-free salad dressing. With reduced-fat dressing, the study participants absorbed some carotenoids, but with full-fat dressing, they absorbed even more. 11 Fats add to the texture and flavor of foods. You already know that fat makes food taste good. Thats partly because fats dissolve flavorful, volatile chemicals. They also add a rich, creamy texture, giving food a satisfying mouthfeel. Imagine the texture of fat-free chocolate. Not good, probably. Finally, fats provide a tenderness and moistness to baked goods. Fats and oils (collectively known as lipids) contain mixtures of fatty acids. You may refer to olive oil as a monounsaturated fat. Many people do. Really, however, olive oil contains a combination of monounsaturated, saturated and polyunsaturated fatty acids, but it has more monounsaturated fatty acids than other types. Similarly, it is technically incorrect to call lard a saturated fat. It does contain mostly saturated fatty acids, but both monounsaturated and polyunsaturated fatty acids are present as well. There is no Recommended Dietary Allowance (RDA) or Adequate Intake (AI) for total fat intake for any population other than infants. Depending on the age, the AI for infants is 30 or 31 grams of fat per day. The Acceptable Macronutrient Distribution Range (AMDR) is 2035 for men and women age 19 years and older. For an adult consuming 1600 kcals then, the acceptable fat intake ranges from 35 to 62 grams daily. The AMDR for children is higher and varies by age, starting out at 3040 for children ages 1 to 3 and gradually approaching the AMDR for adults. Experts discourage low-fat diets for infants, toddlers and young children because fat is energy-dense, making it appropriate for small, finicky appetites and to support growth and the developing central nervous system. The AIs for LA and ALA for adults range from 1117 grams and 1.1 to 1.6 grams, respectively. Saturated Fats. Because your body can make all the saturated fatty acids it needs, you do not need any in the diet. High intakes of most saturated fatty acids are linked to high levels of LDL (low-density lipoprotein), or bad, cholesterol and reduced insulin sensitivity. 12 According to the Dietary Guidelines for Americans 2010, we should limit our intake of saturated fatty acids to 10 of our total calorie intake (18 grams for someone eating 1600 kcals daily) to reduce LDL cholesterol and our risk for heart disease. The American Heart Association favors a greater restriction to just 7 of total calories (12 grams for a 1600 kcal diet). If you tried to eat no saturated fatty acids, however, you would soon find that you had little to eat. Remember that fats are combinations of fatty acids, so even nuts and salmon (good sources of healthy fats) contain some saturated fatty acids. What does bacon grease look like after the pan has cooled Its firmness is a hint that bacon is high in saturated fat. Many saturated fats are solid at room temperature. Dairy fat and the tropical oils (coconut, palm and palm kernel) are also largely saturated. The greatest sources of saturated fat in the American diet are full-fat cheese, pizza and desserts. 13 The benefit you experience from reducing your intake of saturated fats depends on many factors, including what you replace them with. Loading up on fat-free pretzels and gummy candies may be tempting, but is a misguided strategy because diets high in heavily refined carbohydrates typically increase triglycerides and lower the beneficial HDL (high-density lipoprotein) cholesterol, both risk factors for heart disease. A better strategy is to replace the foods rich in unhealthy fats with foods rich in healthy fats. Cooking with oils is better than cooking with butter or lard. A quick lunch of a peanut butter sandwich instead of a slice of pizza will do your heart some good. Trading out some of the cheese on your sandwich for a slice or two of avocado is another smart move. If your calories are in excess, switch from whole milk or 2 reduced-fat milk to 1 low-fat milk or nonfat milk to trim both calories and saturated fats. Trans Fats. Food manufacturers create both saturated and trans fats when they harden oil in a process called hydrogenation, usually to increase the shelf life of processed foods like crackers, chips and cookies. Partial hydrogenation converts some, but not all, unsaturated fatty acids to saturated ones. Others remain unsaturated but are changed in chemical structure. These are the health-damaging trans fats. Many experts consider trans fats even worse than saturated fats because, like saturated fats, they contribute to insulin resistance 14 and raise LDL cholesterol, but theres more bad news. They also lower HDL cholesterol (the good cholesterol). 15 The American Heart Association recommends that we keep our trans fatty acid intake to less than 1 of total calories (less than 2 grams if consuming 1600 calories daily). Achieving this might be trickier than you realize because many foods touting No Trans Fats on their labels actually contain traces of these artery-scarring fats. Thats because the law allows manufacturers to claim zero trans fats as long as a single serving contains no more than 0.49 grams. If you eat a few servings of foods with smidgens of trans fat like margarine crackers and baked goods, you can easily exceed the recommended limit. Identify traces of trans fats by reading the ingredients lists on food labels. Partially hydrogenated oil is code for trans fat. You know that there are at least traces of trans fat present. When oil is fully hydrogenated (the label will say hydrogenated or fully hydrogenated), it will not contain trans fats. Instead, the unsaturated fatty acids have been converted to saturated fatty acids. Unsaturated Fats. As discussed, unsaturated fatty acids improve blood cholesterol levels and insulin sensitivity when they replace saturated and trans fats. There are two classes of unsaturated fatty acids: monounsaturated fats and polyunsaturated fats. Monounsaturated fat souces include avocados, nuts, seeds and olives. Peanut, canola and olive oils are additional sources. There are several types of polyunsaturated fats, and they each have different roles in the body. Omega-3 fatty acids have been in the spotlight recently because of their role in heart disease prevention. ALA is an omega-3 fatty acid, and you can find it in walnuts, ground flaxseed, tofu and soybeans, as well as common cooking oils like canola, soybean and walnut oils. Remember that your body is unable to create ALA, so its essential to get it in the diet. From ALA, your body makes two other critically important omega-3 fatty acids (EPA and DHA), but the conversion is very inefficient. Its better to get EPA and DHA from fish. Not only are EPA and DHA important to the heart, but they also promote visual acuity and brain development in the fetus, infant and child they seem to slow the rate of cognitive decline in the elderly and they may decrease the symptoms associated with arthritis. ulcerative colitis and other inflammatory diseases. You will find them in bluefish, herring, lake trout, mackerel, salmon, sardines, and tuna. Omega-6 fatty acids are a second type of polyunsaturated fats. LA is an omega-6 fatty acid and has to be acquired through the diet. Sources of omega-6 fatty acids are sunflower seeds, Brazil nuts, pecans and pine nuts. Some cooking oils are good sources too, such as corn, sunflower, safflower and sesame oils. 16 When you work on reducing whole-milk dairy, solid fats (like butter and bacon grease), and processed foods containing partially hydrogenated oils, be sure to replace them with unsaturated fats rather than simply adding extra calories to your usual diet. Otherwise you can expect to loosen your belt as you put on the pounds. Dont fear fats. Instead choose them wisely, making sure you do not exceed your calorie needs. Enjoy foods with monounsaturated and polyunsaturated fats while limiting the saturated and trans fats. MedInformatix Experts The team at eInformatics are Medinformatix EHR and RIS experts From workflow to reporting, from Meaningful Use to optical shop management, from automated processing to complex HL7 interfacing, eInformatics is the premier choice for medical practices and imaging centers nationwide. You can trust eInformatics to draw on years of Medinformatix implementation, customization, and support experience to maximize your investment in the product. Copyright 2017 eInformatics middot

No comments:

Post a Comment